به گزارش روابط عمومي دانشگاه فردوسي مشهد؛ اولين پيش نشست سومين همايش ملي نقش و جايگاه مادر، با عنوان طلاق عاطفي در برابر سواد عاطفي» به همت دبيرخانه اين همايش و با همکاري انجمن علوم تربيتي دانشگاه، در روز دوشنبه 28 آبان 1397 برگزار شد.
در ابتدا دکتر مجتبي کفاشان کاخکي عضو هيئتعلمي گروه علم اطلاعات و دانششناسي دانشگاه فردوسي مشهد و دبير اجرايي همايش نقش و جايگاه مادر و، توضيحاتي در خصوص برگزاري اين همايش در دانشکده علوم تربيتي و روانشناسي، ارائه نمود و عنوان کرد: شروع حرکت برگزاري اين همايش به اواسط سال 1396 برميگردد زماني که اين همايش در شيراز برگزار شد که پيشنهاد برگزاري آن را با توجه به ظرفيت دانشگاه فردوسي مشهد، به دانشکده علوم تربيتي و روانشناسي دانشگاه ارائه نمود.
وي ادامه داد: تاکنون بيش از 10 جلسه رسمي و تعدادي جلسه غيررسمي پيرامون اين همايش تشکيلشده است و اکنون اولين پيش نشست همايش، طلاق عاطفي در برابر سواد عاطفي» است که استقبال از آن بسيار زياد بوده است و سايت همايش و امکان ارسال مقالات از طريق آن اشاره کرد.
در ادامه دکتر سيد علي کيميايي، دانشيار دانشکده علوم تربيتي و روانشناسي دانشگاه، به بحث طلاق عاطفي و سواد عاطفي پرداخت و علل و راهکارهايي در اين مورد ارائه داد.
وي طلاق را بهطورکلي يک جدايي آگاهانه، خودخواسته و قانوني دانست و در مقابل به طلاق عاطفي اشاره کرد و افزود: در طلاق عاطفي، موضوع پيچيدهتري اتفاق ميافتد و ممکن است زوجين تمايلي به جدايي قانوني نداشته باشند اما رابطه آنها به لحاظ عاطفي آشفته باشد. درواقع طلاق عاطفي يعني گسست ارتباط عاطفي بين زوجين و عدم ترميم آنکه با نشانههايي چون رفتار نامهرباناند و تصميمگيري و اقدامات فردي همراه است.
دکتر کيميايي به علل طلاق عاطفي که ناشي از عدمکفايت سواد عاطفي زوجين ميباشد اشاره کرد و گفت: يکي از بزرگترين علل طلاق عاطفي، عدم تنظيم هيجانات مثبت و منفي زوجين در زندگي زناشويي است. افزايش احتمال طلاق عاطفي در مردان، زماني روي ميدهد که هيجانات منفي مثل خشم، سردي، کدورت و ... زياد شود و افزايش احتمال طلاق عاطفي در زنان زماني است که هيجانات مثبت کاهش مييابد.
وي، الگوهاي ارتباطي ناسالم مانند الگوي ارتباطي تعقيب و گريز، الگوي والد- فرزندي، الگوي تذکردهنده و طفره رونده، الگوي زوج منفعل يا يکطرف منفعل و ديگري پرخاشگر و يا زوج پرخاشگر را بهعنوان الگوهاي تشديدکننده احتمال طلاق عاطفي عنوان کرد و از الگوي جايگزين جرئت مندانه را که در آن زوجين افکار و احساسات خود را بدون پرخاش و باجرئت بيان ميکنند سخن گفت.
دکتر کيميايي همچنين باورهاي نادرست، قضاوتهاي قطبي شده، پرهيز برخي شخصيتهاي اجتماعي از رابطه نزديک و صميمانه، دلبستگي ناايمن، ترس از خود افشايي، خشم، نااميدي و ناکامي را از ديگر علل طلاق عاطفي برشمرد.
وي در ادامه به مبحث سواد عاطفي اشاره کرد که توانايي ابراز گري عاطفي است و در خصوص عوامل موجد سواد عاطفي به مواردي چون صداقت، صميميت، قدرشناسي، تشويق، وقت گذاشتن براي يکديگر، ديدن خوبيها و محاسن، توجه به نيازهاي طرف مقابل، رعايت مرزها و بخشش اشاره کرد.
سرهنگ تاجيک، مديريت دفتر پژوهشهاي کاربردي نيروي انتظامي نيز توضيحاتي در خصوص همکاري پليس اجتماعي با اين همايش ارائه داد و گفت تمرکز ما در بخش نقش مادر در امنيت اجتماعي است و اميدواريم ساير آسيبهاي اجتماعي نيز در رابطه با نقش مادر موردبررسي قرار گيرد.
گفتني است همايش نقش و جايگاه مادر در اسفندماه 1397 برگزار ميشود.
ارسالکننده خبر: جميلي